Houthakker in beeld

Van alle soorten vogels die voorkomen in het bos, vind ik de Grote Bonte Specht toch wel een van de allermooisten. Zijn gebrek aan een mooie zang heft hij helemaal op met zijn prachtig zwart-wit-rood gekleurde verenkleed. Met een golvende vlucht verplaatst hij zich van boom tot boom, op zoek naar insecten die hij feilloos weet te vinden in oude boomstammen en tussen de bladeren. Piek, Piek, Piek, roept hij, terwijl hij zijn concurrentie van soortgenoten het liefst op een afstandje houdt. Ondertussen klopt hij met zijn snavel op de stam, op zoek naar de onderliggende tunneltjes van de houtworm. Eenmaal gevonden hakt hij de worm of de kever vrij, en gebruikt zijn lange tong om hem eruit te vissen.

De Grote Bonte Specht is vanaf het begin voor mij een uitdaging geweest, en ik wordt hem nooit zat om te fotograferen, of dat op van allerlei manieren te proberen. Daarom heb ik mijn logo en de kleuren van mijn website gebaseerd op deze prachtsoort.