Een mistige ochtend

 

Mist. De meeste mensen worden er niet blij van. Vooral in het verkeer zorgt het direct voor veel ellende. Voor mij als natuurfotograaf is het echter iets om naar uit te kijken! Wanneer het mistig is, en ik heb de kans, ben ik meteen in het bos te vinden. Zo ook eind november 2017, toen er ineens een prachtige mistige zaterdag voorspeld was. De voorspelling kwam uit, en ik ben die dag richting het Speulder en Sprielder bos gegaan, in de volksmond ook wel bekend als 'het Bos van de Dansende Bomen'. Dat is een prachtig oud beukenbos waar het op mistige dagen erg stemmig en sfeervol wordt. Ook had het 's nachts licht gevroren, waardoor het nog mooier erg. De bomen hadden het meeste blad laten vallen, maar hier en daar zaten er nog wat gele plukken aan de bomen. Een paar uur lang ben ik heerlijk aan het fotograferen geweest. De zon kwam er niet aan te pas, en bij gebrek aan wind bleef de mist het grootste deel van de dag hangen. 

Nu is het wachten op de volgende mistige dag. Als het half kan, ben ik zeker weer te vinden in een van de prachtige bossen van de Veluwe!